Stallhäng

Kvällen har såklart spenderats i stallet.
Crespo blev ju som sagt riden imorse, så han masserades en halvtimme, och så ryktade jag honom såklart.

Nikki lekte med kompisar, och kollade till kaninerna, som har fått en schysst våningssäng.


När husse är borta...

Robert var tvungen att dra iväg och jobba precis när han skulle ut och köra med Lilleman.
Då tog jag och Nikki tillfället i akt att rida lite i ridhuset istället.


Läxa

Idag har jag och Crespo tränat på läxan från i söndags.
Min uppgift var att böja på armarna, hålla in dem mot kroppen, släppa ner skänklarna, vinkla om händerna och framförallt sluta vara så mesig!

Crespos uppgift var att svara framåt för skänkeln, att runda sig mer och inte springa runt och spänna underhalsen.

Faktiskt tycker jag att vi gjorde en bra insats båda två. Tyvärr ville datorn inte riktigt vara med igår, men ikväll hoppas jag att jag ska få upp alla filmer från träningen.
Anledningen till att det gick så bra idag var nog just pågrundav de filmerna. Jag blev nämligen så förbannad när jag såg dem och tänkte att nu jävlar får det vara nog! Nu måste det hända något!
Så nu är det skärpning, nu måste vi lägga in en högre växel om det överhuvudtaget ens ska bli tal om några tävlingar i år!


Måndag

Idag har jag jobbat i stallet ett par timmar, och sedan har jag inte hunnit med så mycket annat än det vardagliga.
 
Crespo har fått en välförtjänt vilodag, och Lilleman fick en lugn tur i skogen med mig och Robert på kälken. Han har vilat sedan torsdag, eftersom han då rymde ur hagen, och på sin vansinnesfärd runt hagarna drog han av sig en sko. Som tur var kunde hovslagaren komma igårkväll och slå på tappskon igen.
 
Nu ikväll har vi varit nere och gett grabbarna en ordentlig rykt.
 
 
Jag vet inte var tiden tar vägen. Var det inte nyss jul? Och nu är det snart påsk!
Jag kollade i min kalender idag som sitter i köket och den är fullkomligt fullsmockad ända fram till sista april. Hur är det ens möjligt?

Vilken helg

Den här helgen har verkligen varit helt underbar. Så bra att jag inte haft en sekund över till att blogga.
 
I lördags startade vi i stallet klockan 7 med att släppa ut hästarna och mocka. Sen kom Emma ner och vi red Crespo och Åsnan i ridhuset. Crespo kändes riktigt bra, och som avslutning fick Nikki skritta av honom.
 
 
Sen drog Nikki iväg till sin bästa kompis Aurora och jag styrde kosan till Nästansjö för att spendera dagen i lugn och ro hos mamma där jag startade ett nytt pusselprojekt. Vi åt god middag och stannade till sent. Åkte ner för att ta in hästarna och kvälla i stallet. Nikki sov över hos Aurora så jag och Robert fick en lugn kväll på tu man hand.
 
På söndagsmorgonen blev det återigen utsläpp och mockning direkt på morgonen, dessutom en timme tidigare då klockan ställts fram en timme. Lilleman var lite brydd över att vi kom så tidigt, så han låg demonstrativt kvar i sin mysiga spånbädd och iddes inte kliva upp förrän det var dags att gå ut. Sjusovaren!
Då det rådde full snöstorm ute, tog jag tillfället i akt och la mig på soffan och sov ikapp ett par timmar. Sjukt härligt, och ovanligt.
 
Pigg och utvilad åkte jag sen ner till stallet och tog in hästarna och när Nikki kom tillbaka så kollade vi lite på träningarna innan det var dags för mig at göra iordning Crespo för vårt pass.
Mer om ridpasset i ett senare inlägg när jag fått över filmerna till datorn.
Sen kväll blev det, men nöjda och glada kom vi tillsist hem och packade iordning för en ny vecka.

Klappat och klart

Gårdagen gick rätt smidigt ändå.
Ett par stödstrumpor och en Diklofenak fixade tån såpass att jag klarade dagen.
Red Crespo i ridhuset på förmiddagen och han kändes riktigt bra. Tycker att han svarade bättre för skänkeln och när jag lyckades synkronisera hjärna och hjälper hittade vi en riktigt bra känsla.

Följde min vän Maddes fina Vallde på den sista färden. Såklart är det aldrig, aldrig roligt. Samtidigt känns det lite fint att få vara med och se att de får ett fint avslut, utan stress och plågor.

Kvällen löste sig också fint då Robert hämtade Nikki så jag kunde fokusera på mina lektioner.

Imorse red jag Crespo igen. Skrittjobbade ganska länge innan jag gick vidare till trav och galopp. Fick fortsätta påminna honom om att inte lägga sig på högerskänkeln, och rätt snabbt tog han rättning och vi jobbade mycket förvänd galopp med ställning inåt.

Det snöar galet mycket ute, så just nu ligger jag med foten i högläge och ska strax fixa middag. Ikväll ska jag styra upp lite pizzabak och rykttävling för barnen i stallet.

Helgen innebär både utsläpp och kvällsfodring båda dagarna. Sen ska Crespo ridas och på söndag är det träning för Ida igen. Längtar!
Vad gör ni i helgen?

Körigt

Den här dagens känns dömd att misslyckas redan från start. Vaknade av att det pulserade i den trampade tån. Vet inte vad som hänt, för den har inte gjort ont de senaste två dagarna. Nu gör den däremot så ont så jag mår illa. Den är alldeles varm och svullen. Har dock absolut inte tid att gå på sjukan idag, då dagen är fullspäckad. Så fort jag har lämnat Nikki ska jag snabba mig att mocka och rida.
Sen har jag ett tråkigt uppdrag, att följa en väns häst på vägen till Trapalanda.

Nikki ska sen hämtas, och göras klar för ett födelsedagskalas, som börjar samtidigt som mina ridlektioner. Hur jag sedan ska kunna hämta henne därifrån vet jag inte riktigt, då mina lektioner sträcker sig till 19.30 och kalaset slutar kl 19.
Aja, det får lösa sig under dagen. Nu ska jag dra på ett par tajta strumpor som förhoppningsvis gör att smärtan i tån avtar lite.

Hoppas ni har en fin dag!

Lång dag

Imorse ringde klockan prick 5. Jag gjorde mig iordning, och just före kl 6 kom pappa hit för att passa Nikki.

6.20 var ponnyn lastad och klar och jag och min partner in crime Emma rullade mot Umeå och Evidensia-kliniken.

Så skönt att det är ljust på morgonen nu så man slipper sitta och köra i mörkret.
Vid 9.30 var vi framme och själva veterinärbesöket var klart till lunch. Vi snabbade oss iväg för traditionsenlig lunch på Max och sedan till Hööks för att byta Nikkis hjälm.

Åkte från Umeå kl 13.20 och rullade in på stallplanen 16.15, lagomt till att kunna ge Nikki hennes nya hjälm och hjälpa henne på ridlektionen.

Sen plockade jag och Robert in Crespo, Åsnan, Lilleman och Vallde. Jag lindade Crespo och fixade iordning foder och nu ska jag slänga mig i duschen, natta Nikki och sen göra så lite som möjligt. Som vanligt känner man sig lite mör efter femtio mil i bilen.
Måndagsfeeling

Imorse när jag vaknade så vräkte snön ner utanför fönstret. Tån värkte och förkylningen kändes inte bättre.
Behöver jag nämna att motivationen inte låg på topp?

Men jag skjutsade Nikki till föris, åkte ner till stallet och tog itu med mockningen. Sen joggade jag Crespo i ridhuset. Jag fick säga till honom på skarpen i början då han la sig i handen och släpade bakbenen långt efter sig. Jag kan ge honom att han var lite stel efter att ha löshoppat igår och sen stått ute i blötsnön, men han får inte bli nonchalant mot mina hjälper ändå.

Efter den lilla uppsträckningen i början så kändes han fin. Vi gjorde inget speciellt, bara växlade mellan rakt och böjt spår, ställde utåt och inåt, och så serpentinbågar såklart.

Sen har jag stortvättat här hemma. Sex maskiner har jag hunnit med, och sen även lite städning, handling och matlagning. Så nu känns allt lite bättre. Nu ska jag och Nikki åka ner till stallet igen och sen blir det tidig kväll. Klockan ringer vid 5 imorgonbitti. Som tur är kommer min snälla pappa hit klockan 6 och stannar med Nikki tills det är dags för henne att börja föris klockan 9. På eftermiddagen hämtar min syster henne och följer henne till ridskolan, där de duktiga stalltjejerna ska hjälpa henne på lektionen. Tur man har så många omkring sig som kan ställa upp!

På tå

Imorse åkte vi till stallet och släppte ut hästarna kl 7. Det blåste och snöade och var ett riktigt ruskväder, så vissa av hästarna var lite mer på tå än vanligt. En häst blev rädd för ett grindhandtag som blåste ner, och hoppade till. Och fastän hästen hoppade bort från mig, så lyckades han ta avstamp på min tå.
Gör ju som vanligt jävligt ont när man får foten under en häst, men jag tänkte inte på det så mycket.
Förrän jag kom hem, och min genomblodiga socka hade torkat fast på foten.
Så fräscht!

Aja, sånt som händer när man sysslar med stora flyktdjur. Inte första gången, och förmodligen inte den sista heller är jag rädd.

På schemat idag stod löshoppning, och Crespo var taggad till tänderna. Han for runt som en galning och hoppade studs där det skulle vara ett galoppsprång emellan, och ett språng där det skulle vara två. Jag var helt paff. Nog för att han gillar att löshoppa, men han brukar ändå vara hyfsat sansad.
Hursomhelst så fixade han det bra tillsist och han var omåttligt nöjd med sig själv.

Nu ska jag ladda om för en ny vecka som kommer att vara fullspäckad. Umeåresa, styrelsemöte, lektioner, dressyrträning och såklart allt det vanliga.

Väl mött vecka 13!

Imorse åkte jag och Nikki till stallet vid 8. Bästa Robert var redan i full gång med mockningen så jag kunde göra iordning Crespo, och vid 8.40 satt jag i sadeln.
Ett lätt joggpass utan större krav och han var helt okej med tanke på min insats som pågrundav förkylning inte var den starkaste.
Efteråt skrittade vi av ute.

Soliga hästar efter ett bra morgonpass.

Sen åkte vi upp till Nästansjö och balade hö. Ungefär 800 kg fick vi med oss hem, i lätta små 10-kilos balar.
Nikki var med mormor och åkte skidor. 2,5 kilometer avverkade hon den lilla skrutten.

Höbalar in the making.

Bäste arbetaren.

Sen ägnade jag mig åt pussel och sedan grillade vi till middag. Åkte sen ner till stallet och packade in balarna och tog in hästarna. Snälla Madde tar min kvällsfodring så nu ligger jag här i soffan med Nikki och väntar på Gladiatorerna.

Imorgon blir det utsläpp av hästarna kl 7, och på Crespos schema står löshoppning.


Snabb rapport

Crespo har joggats idag och kändes helt okej med tanke på att han vilat i veckan.
Nu är klockan ställd på 7. Planen är att sitta i sadeln vid kl 9 ungefär. Så gillar jag att starta mina dagar.


Förlamad

Jag är drabbad av en sådan förlamande trötthet, både fysiskt och psykiskt just nu.
Det känns som att jag skulle kunna sova dygnet runt, samtidigt som jag är rastlös och har svårt att varva ner.

Crespo har iallafall lite lugna dagar. I måndags blev det ju vila eftersom tandläkaren var här. Igår skrittades han för hand i ridhuset och idag tog vi en härlig promenad i solskenet.
Försökte titta efter det lilla, lilla såret idag men kunde inte få syn på det. Svårt att veta när det läkt, men med tanke på dess storlek så borde det inte ta lång tid.

Nu ska jag krypa ner med en bok för att försöka lugna hjärnan för att sedan få en förhoppningsvis lugn sömn. Jag har alltid drömt väldigt mycket och just nu är jag i en sån period att jag vaknar av mina drömmar, ofta uppskärrad och förvirrad då jag först har svårt att veta om drömmarna är just drömmar eller om de hänt på riktigt.


Filmer från träningen

Här kommer några klipp från gårdagens träning.
Det handlade inte direkt om någon uppvisningsridning igår, utan rent gymnastikjobb. Som vanligt är det högersidan som är problemet för Crespo, likväl i ridningen som i det stora hela. Som jag berättat så har han ju haft problem med låsning i höger bog samt en muskelskada på bakdelen på höger sida. Det i kombination med att jag också är riktigt sned i min kropp (vilket syns tydligt på filmerna) och sitter väldigt mycket till vänster gör att Crespo gärna lägger sig på min högerskänkel och även hänger lite i högerhanden.
 
Ida gav mig dock väldigt bra tips och verktyg för att få bukt med detta och i slutet hade jag en riktigt fin känsla.
Jag tror jag måste boka en tid hos osteopaten så snart som möjligt, så att min snedhet inte ska förstöra ännu mer i ridningen. Crespo får ju väldigt lätt att lägga sig på min högerskänkel då jag gärna drar bak den och på så sätt släpper honom lång i högersidan.
 
Som vanligt klipper jag inte och klistrar filmerna för att visa de bra delarna, utan ni får den oklippta versionen med den bistra verkligheten. De gånger Crespo surar till lite är när jag lyckas komma åt honom på högersidan och han blev nog inte riktigt glad över att Ida gav mig tips för att få honom att jobba rätt, hehe.
Jag hoppas dock att jag i framtiden kan få visa upp en film där jag lärt mig att böja på armarna, räta upp handen och hålla skänklarna stilla. Ibland vill jag bara gråta när jag ser hur jag sitter!
 
 

Tandläkaren

Crespo har precis varit hos tandläkaren och jag får väl säga att det gick riktigt bra.
Lite hakar, men inget ovanligt. Däremot har han en tand i underkäken som var lite hög och lutade ut lite mot kinden. Så han ska kollas om ett år igen.

I ena mungipan hade han ett litet, litet sår på insidan, så jag ska prova att rida bettlöst i en vecka ungefär så det får läka ordentligt.


Hökögat

Förutom att ha firat stora tjejen Nikki i dagarna två, har jag hunnit rida Crespo för Ida också.

Jag är bara så sjukt nöjd. På något sätt lyckas Ida alltid direkt sätta fingret på vad problemet är. Visserligen visste jag själv att Crespo lägger sig på min högerskänkel, eftersom vi hade en diskussion om det igår han och jag, men idag fick jag verktyg att komma till rätta med det.

Jag pallar inte att skriva på den här skitmobilen, jag lovar utförligare inlägg med filmer en annan dag. Kort sagt iaf: jag är glad att jag har en sån fin häst och en sån duktig tränare!

Tack och godnatt!

Barnkalas och solsken

Idag har Nikki haft barnkalas nere på ridskolan. Åtta glada tjejer har ätit tårta, ridit, haft skattjakt och lekar. Väldigt lyckat kalas, Nikki hade så roligt! Duktiga stortjejerna i stallet höll i hela jippot och de är så duktiga med barnen. Jag kunde luta mig tillbaka med en kopp kaffe.

Robert har byggt en packkälke, och tog en tur med Lilleman i skogen. Solen har strålat hela dagen och det har varit ljuvligt.

Crespo fick ett lätt pass på lina nu ikväll. Jag hade tänkt rida egentligen, men jag var så sjukt trött och hade huvudvärk och kände mig jäktad och då är det som bäddat för trubbel, så därför tog jag den enkla vägen idag.

Sen har vi handlat en massa inför kalas nummer två som blir imorgon. Nu ska jag pusta en stund på soffan. Det blev en rätt lång dag i stallet idag. Vi åkte dit vid 9.30 och var inte hemma förrän kl 19. Tur att samtliga familjemedlemmar trivs i stallet.Mordförsök och groupies

Imorse på fikat bjöd Emma mig på Fjällyougurt. Hon tog ingenting själv.
"Åh, vilken god vän" tänkte jag naivt.
Sen slog magknipen till som en blixt från klar himmel och jag började kallsvettas av smärta.
-Har du förgiftat mig? tjöt jag förtvivlat.
Emma drog sin häxhuva över huvudet och skrockade elakt.
-Imorse frågade jag min magiska spegel "Spegel, spegel på väggen där, säg vem som bäst på att rida är" och då svarade den "Emily" förklarade Emma och skrattade sitt djävulska häxskratt.
- Jag kommer att dö! ylade jag.
- Du får väl hoppas på kärlekens första kyss, föreslog Emma.
- Det är försent! Jag var lösaktig när jag var yngre, tjöt jag uppgivet.

Som tur var så gav magontet med sig när jag satt upp i sadeln på Crespo. Så kanske funkar det bättre att sitta upp på sin älskade häst, som med Kärlekens första kyss?

Sen försökte vi oss på en groupie. Resultatet?
Ljusets hastighet

Den här dagen har varit lång men ändå gått otroligt snabbt.
Började med att jobba i stallet ett par timmar, och sedan skötte jag allt kring Crespo och Lilleman. Crespo hade helvila idag och fick njuta av vårvädret i hagen.
Lilleman och Robert har roat sig ute i skogen ikväll och det hade gått bra. De verkar trivas bra ihop de där två.

Hann hem en snabbis för att slänga i mig en filtallrik och kasta in en tvätt, sen bar det iväg ner till stallet igen för kvällens ridlektioner. Nikki fick vara hos morfar.
Efter att ha lindat Crespo och Åsnan och utfodrat alla hästar, fick jag tillsist åka hem och ta en dusch. Nu ligger jag på soffan och undrar hur jag ska orka ta mig till sängen, haha!

Gårdagens Lilleman, och åsneöron.


Imorgon blir det tidigt igen. Det ska jobbas i stallet och sen ska Crespo ridas. Sen ska det städas här hemma och förberedas för två dagars kalas. Vi har en blivande 7-åring i familjen.


Stora tjejen på ridskolans nya häst Kingston.

Solsken, dressyrpass och uteritt

Imorse åkte jag som vanligt till stallet vid 9.
Mockade åt grabbarna, och sedan tog jag in Crespo för ett pass i ridhuset. Egentligen gick det väl rätt bra, men jag tycker inte jag kom till ridning riktigt och han var lite stretig och tog inte igenom halvhalterna riktigt. I galoppen kändes han svag och föll lätt isär. Jag avslutade när det kändes okej och så tog vi en promenad ute i solskenet istället. Vissa dagar är det liksom ingen idé att traggla på. Jag får leva på känslan från igår istället som var mycket bättre.
 
Sen var det dags för Lilleman. Jag och Emma skrittade runt slingan och solen strålade och värmde gott. Lilleman var superpigg och ville gärna gå och takta bakom Åsnan. Tur att han lyssnar så bra på röstkommandon, för det kändes inte som att han brydde sig något vidare om mina tygeltag. Han får klart godkänt iallafall, men tanke på att det är tredje gången jag sitter på honom överhuvudtaget.
 
Nu är jag hemma och fixar lite med sånt som måste göras. Papper, post, Nikkis födelsedagspresent och lite städning. Nikki är hos en kompis, så jag ska snart åka och hämta henne, och så ska jag försöka hinna förbi på Granngården och kolla efter en ny vattenkopp till Lilleman. Den som sitter i hans box är en sån där gammal "ko-kopp" och jag tycker att den ger alldeles för lite vatten. Ska leta efter en som är lättare att trycka på och som spolar fram vattnet snabbare.
 
Det är så härligt nu när det är ljust längre på kvällarna. Crespo har börjat vara ute till kl 18 på kvällarna och det känns jättebra att slippa ta in honom tidigt för att han snurrar runt och stressar upp sig. Så länge det är ljust ute verkar han tycka att det är helt okej att vara ute.

Rivstart

Så var vi tillbaka till vardagen igen. Klev upp klockan 6, och just innan 7 lämnade jag Nikki på fritids för att själv åka till stallet och jobba ett par timmar.
Vanligt stallgöra såsom att fodra, släppa ut, mocka, spåna, sopa, göra iordning hö och foder, kratta gången, tömma skittunnorna i stallet och ridhuset, städa vattenspiltan, rensa avloppet, sopa ute vid gödselstacken, fodra lunch... Ja, det ser nog rätt lika ut i alla ridskolestall.

Sen var det dags för grabbarna att få lite pedikyr.


Lilleman charmade hovslagaren, såklart!

Crespo longerades efter sin helgvila. I torsdags vilade han helt, i fredags och i lördags skrittades han för hand, och igår vilade han helt. Tycker att han förtjänade en liten vila efter de senaste veckornas jobb.


Sen mockade jag boxarna och Robert fixade höpåsarna.

Efter en snabbvisit hemma för lite tvätt och matlagning åkte jag och Nikki ner till stallet igen och ryktade båda hästarna. Lilleman fäller så otroligt mycket päls just nu! 
Crespo fick även lite massage på bakdelen som vanligt.

Nu ska jag slänga mig in i duschen och sen försöka strukturera upp den här veckan. I helgen känns det som att det är tusen saker som ska hinnas med och jag är lite lätt stressad redan.
Men det blir nog bra tillslut.

Kommer att förvandlas till en häst!

Mina föräldrar sa ofta när jag var liten att jag skulle "förvandlas till en häst" eftersom det enda jag gjorde var att vara i stallet, och var jag inte i stallet så ritade jag hästar, pratade om hästar, lekte att jag var en häst eller läste om hästar.
Dock tror jag inte risken är så stor att jag kommer att förvandlas, då det här beteendet inte mattats av särskilt mycket under de senaste 22 åren. Dock har det väl förändrats en aning. Jag galopperar inte runt på gräsmattan och gnäggar, och MinHäst och Britta och Silver har bytts ut mot Ridsport och hästbloggar. Men annars är det ungefär likadant.

Ett exempel på hur nördiga jag och Emma är:
Jag: Vi hälsade på Anders och Stina och deras nyfödda.
Emma: Va!? Har de fått den sen vi var där i torsdags?
Jag: Nej, det är alltså en bäbis.
Emma: Jaha! Ett människobarn alltså?
Jag: Ja, inget föl.

När allt kommer omkring kanske jag håller på att förvandlas till en häst ändå. Jag har ju en jättestor näsa, och jag luktar häst ungefär 99% av min vakna tid.


Hästtokig since 1987.

Hjärnmos

Min hjärna känns verkligen som mos just nu. Tror jag fått ihop ungefär 150 mil i bilen under den här veckan, trots att jag bara skulle ta det lugnt.

Imorse åkte jag till stallet och mockade åt Crespo och Lilleman, fixade hö och foder osv.
Sen åkte jag hem och snabbstädade lite och bytte om, och sen var det bara att tanka Skodan och dra iväg till Umeå för att hämta Nikki. Fjuttiga 25 mil enkel vög, suck! Föret var fruktansvärt bitvis och jag fick verkligen kämpa under vissa sträckor för att hålla mig på vägen.
När jag plockat upp Nikki åkte vi till McDonalds för lunch och sedan gjorde vi ett stopp i Vännäs hos Anders och Stina och deras nyfödda lilla Tove. 

Väl hemma åkte vi till stallet för att ta in Lilleman och linda Crespo som redan var inne.
Äntligen har vi landat hemma och nu blir det bara att ladda om för en ny vecka. Jag ska jobba och Nikki ska på fritids och förskola. Crespo och Lilleman ska skos och Crespo ska igång igen efter sin lilla helgvila.
Tur att Skodan är billig i drift iallafall. Billigaste hästarna jag äger.

Mannekäng

Crespo i sitt nya täcke.
Horseware Amigo, 200 g.
Framsteg

Förresten så har jag nu ridit Lilleman igen! Igårkväll kunde jag sitta upp och rida ett par varv i ridhuset helt själv, och han lyssnade bra både när det gällde att sätta igång och att svänga. Dock tycker han att det är svårt meningslöst att gå runt i stora sandlådan. Nästa ritt blir nog utomhus!

Imorgon ska han som sagt vaccineras, och på måndag ska båda killarna skos om.

På vift

Har inte orkat uppdatera så mycket då dagarna varit fullspäckade.
I tisdags var jag och Emma, även kallade Morgan och Ola-Conny till Strömsund för att provrida en häst. Det var en väldigt konstig resa, som vanligt. Vet inte hur det gick till, men rätt som det var så satt vi på varsin kallblodstravare, ute i skogen, utan att vi ens visste hur vi hamnat där.
Jag (Ola-Conny): Ahh, det här är livet!
Emma (Morgan): Jag är rädd. Och blöt om fötterna!

Hursomhelst så kom vi hem med en liten häst efter många om och men.

Idag har vi varit på kliniken i Umeå med ridskoleponnyn Pokemon, numera kallad Ninjakicken. Vi fick beröm för att hon var så fin för sin ålder och sina många år på ridskolan, men jag tror dock inte hennes karatekunskaper gick hem lika mycket.

Sen lyckades jag som vanligt handla alldeles för mycket. På Pegasus hästshop blev det ett märkeslöst svettäcke till Lilleman och ett 200-grams Horseware utetäcke till Crespo.
Sen på Hööks köpte jag en ridhjälm till Nikki som hon ska få i födelsedagspresent, smörjmedel till mina Ariat-skor, One Step-smörja, ännu ett svettäcke till Lilleman och så lite putssvampar och annat krimskrams.
Och jag som har köpstopp!

Efter 50 mil i bil och 13 timmar på vift kraschade jag in på lite tårta hos kusin Natali innan det var dags att åka ner till stallet igen och natta. Tackochlov hade stallpersonalen och Robert fixat allt till Crespo så jag behövde bara linda.
Imorgonbitti är det jobb i stallet, motion av Crespo och Zafir och vaccination av Lilleman på schemat.

Äntligen måndag!

Som jag längtat efter den här måndagen. Helgen ska jag bara försöka förtränga, så därför kändes det härligt med måndag och ny vecka med nya tag.
 
Imorse åkte jag till stallet vid 9 som vanligt. Mockade åt grabbarna och fixade iordning. Mockningen är verkligen min terapi, och jag gillar att starta dagen med att göra fint åt mina fina.
 
Wilda tycker dock att mockning är supertråkigt.
 
Efter lunch var det dags för dagens första häst; Zafir att få jobba lite. Jag longerade honom och introducerade inspänningar. Han skötte sig väldigt fint.
 
 
Sen kom Robert ner till stallet och han gjorde iordning Lilleman för en liten tur i skogen. Tanken idag var mest att Lilleman skulle få röra sig lite, så vi lastade bara på en liten pinne bakom som han fick dra runt skrittstigen som tar ungefär 20 minuter. En lagom liten promenad för alla inblandade.
 
 
Sen blev det en liten stallpaus för middag och lite skruvning i Skodan innan det var dags för Crespos tur. Han fick ett kort och lätt joggpass i ridhuset och han skötte sig snyggt. Han fastnade dock inte på bild ikväll. Kom hem ungefär vid 20.30 efter att vi grejat på med hästarna, putsat utrustningen, tvättat lite schabrak och pysslat på. Älskar kvällarna i stallet, det är så mysigt!
 
Imorgon åker jag till stallet vid 7 för att hjälpa Emma med utsläppet, och för att hinna mocka till killarna innan jag och Emma ska iväg på hemligt uppdrag.

RSS 2.0