Härlig fredag

Imorse när jag kom till stallet möttes jag av Robert som var i full gång sedan tidigt. Han har byggt ett par skaklor till Lilleman.

Snygga va? Ser ju fabriksgjort ut!

Jag mockade till Crespo och sen bjöds det på semmeltårta i personalrummet.

Sen var det dags för Crespo att jogga lite. Kände redan när jag skrittade fram att han var stel och det är inte konstigt med tanke på att han vilade igår och sen har det varit snöstorm ute, vilket gör att han står och spänner sig.
Till råga på allt var han pigg och ofokuserad. Svårigheten när Crespo är spänd är att jag då vill rida i en låg och rund form för att få honom avspänd  men då är det lätt att han lägger sig på handen istället och springer på bogarna. Svår balansgång.
Dock kändes det som att jag kom tillrätta med problemet rätt snabbt och jag kunde avsluta meden bra känsla.


Lilleman fick inviga de nya skaklorna i skogen idag. Vi fäste en timmerstock bak i dem och så drog vi en runda runt skrittstigen. Han var pigg och framåt men lyssnade jättebra och skötte sig galant. Vilka fina killar vi har!


Lycka är att ha två fina hästar och en undebar karl!

Ikväll har Robert plogat upp ridvägen! Så underbart! Har inte kunnat fara ut efter den sedan i december typ eftersom det varit mer än en meter snö på den. Ville inte direkt riskera en ny vrickning på Crespo.
Vägarna har jag inte heller vågat mig ut efter då det varit blankis.
Men tack vare min underbara karl kan nu båda hästarna se framemot en skogstur. Lilleman redan imorgon, medan Crespo får vänta till nästa vilodag som blir måndag.

Snälla hästar och duktiga elever ikväll, och sen mys med finaste killarna. Sämre kan man ha det.
Synd bara att jag fick värsta yrseln under sista lektionen? Vet inte vad som hände, jag blev helt plötsligt alldeles snurrig och var tvungen att sätta mig på pallen och dricka vatten. Känner mig fortfarande lite konstig faktiskt.
Ska ta en dusch och sen krypa i säng så jag är kry imorgon då jag ska rida min stjärna!

Halvtid

Är hemma på liten rast från stallet.
Mockade och fixade med hö och foder till hästarna och sedan var det dags för Lilleman att komma in i ridhuset.
Jag började med att hänga lite på honom som jag gjort två kvällar i rad, och han brydde sig inte ett dugg.
När jag hoppat u.  och ner ett par ggr, fick syrran leda honom medans jag hängde. Sen gjorde vi om proceduren ett par ggr och sedan kravlade jag mig upp på riktigt.
Det märktes att han tyckte det var lite konstigt, men han hade fullt fokus på mig, så jag provade att skritta ett litet varv.
Vilken duktig kille!


Crespo har vilodag idag, så han fick skrittas för hand i 20 minuter. Resten av veckan blir det ridning för hans del.

Nu håller jag på att tvätta upp en massa ridkläder, och sen ska jag och lillan spendera hela kvällen i stallet. Ridlektioner på schemat ikväll.

Inridning

Har jag berättat att jag börjat hänga på Lilleman? Japp! Han verkar inte bry sig det minsta, så snart är han nog så gott som inriden!

Tvättade också svansen på honom igår och han verkade tycka det var skönt med en spa-kväll i vattenspiltan.

Lilleman och boxgrannen Sockan. Sockan är äldst i stallet och försöker visa nykomlingen vem som bestämmer. Lilleman kunde inte bry sig mindre.

Jogg och mätning av skaklar

Robert åkte tidigt till stallet och släppte ut hästarna. När jag kom ner vid nio mockade jag till Crespo och tog sedan in honom för ett joggpass.
Red inte så länge, men red ändå samma arbete som i söndags på träningen. Övade på läxan, alltså att hålla honom rund utan att han får hänga i handen. Skärpning med halvhalterna alltså!
Red lite öppnor på långsidan och sen förvänd galopp. Lyckades ställa honom inåt på volten utan att han försökte byta galopp.
Hörde Idas ord i huvudet hela tiden, och var väldigt nöjd efter passets slut. Crespo också. Han frustade så skummet flög!

Sen gjorde vi iordning Lilleman och spände för honom med ett par släpskaklor. Körde runt lite på parkeringen, och Robert mätade skaklorna, så han vet hur långa han ska bygga. Normallängd är nämligen i kortaste laget för vår gosse.

Ikväll ska jag på styrelsemöte, så jag ska inte ner till stallet något mer idag. Känns jättekonstigt!


Kärlek

Finaste killarna!


Grabbarna idag

Imorse åkte Robert till stallet och hjälpte Madde att släppa ut. Jag och Nikki gjorde oss iordning i lugn och ro här hemma och när jag hade lämnat henne på föris åkte jag ner på Granngården och köpte ett litet startkit med borstar och pälsglans till Robert.
 
När jag kom ner till stallet hade Robert mockat till båda killarna och gjort iordning hö och sådär. 
Vi tog in Lilleman och så fick han bekanta sig med ridhuset i form av lite tömkörning. Jag tömkörde först och det var inga problem. Sen fick Robert prova på och det gick jättebra. Det är ju svårare att tömköra än att köra tycker jag, eftersom man hela tiden måste hålla koll på sin egen position och sådär, men jag tycker Robert fick kläm på det ganska snabbt.
Det blev inget långt pass, men helt lagom tror jag för både häst och kusk.
 
På eftermiddagen fick Crespo komma in rätt tidigt då det var rena snöstormen ute. Han skrittades för hand i en halvtimme eftersom han tränade igår.
Sen fick han lite massage och rykt innan pyjamas och nattofflorna åkte på.
 
Sen var det dags för Lilleman att få lite skönhetsvård. Han borstade igenom hela manen och klippte bort lite där nackstycket ska ligga. Sen sprayade jag pälsglans i man och svans och han blev så fin. Lilleman är otroligt social och han verkade inte tycka att det gjorde något att halva Vilhelminas befolkning kom förbi för att titta på honom. Han verkade njuta av uppmärksamheten och tog tacksamt emot klappar och beundrande blickar.
 
Imorgon ska Crespo få jobba över bommar, och Lilleman och Robert får nog fortsätta att lära känna varandra genom tömkörningen.

Heldag i stallet

Hela familjen åkte ner till stallet vid 7 imorse. Efter att alla hästarna kommit ut så mockade vi. Jag till Crespo, Robert till Lilleman och Nikki till sin favorit Zafir.
Sen fixade vi med hösäckar och vatten och jag körde in fyrhjulingen och harven i ridhuset för lite upptining.

Hem och åt frukost och sedan bar det iväg till stallet. Jag harvade ridhuset, Nikki lekte med kompisar och Robert stod mest utanför Lillemans hage och beundrade honom, haha!

Efter en snabb lunch på Frasses var det dags för mig att göra Crespo klar för träning. Robert hämtade traktorn och körde in en höbal till Crespo.

Efter träningen spolade jag Crespo och sedan snabbade vi oss upp på årsmötet som avslutades med en tacomiddag. Så roligt när vi är många som träffas, pratar och skrattar.

Vid 18-tiden fick Lilleman komma in. Crespo fick byta täcke och jag lindade på stallbandagen.
Vid klockan 19 tog vi oss till sist hem.
Så härligt att hela familjen kan spendera en hel dag i stallet tillsammans. Living the dream. Nästan iallafall.

Imorgon ska iallafall jag sova till 7.30! Är helt slut efter den här helgen. Gårdagen blev ju rätt lång då vi steg upp före klockan 6 och inte var hemma igen förrän klockan 22. Det kändes också i kroppen att man varit både stressad, förväntansfull, nervös, glad och allt där emellan. Tur att man har världens bästa dotter som håller humöret uppe i alla lägen.

Dagens Lilleman

Imorse åkte vi ner och hjälpte Emma att släppa ut hästarna.
Lilleman fick träffa sin nya kompis Vallde. De blev bästisar direkt och har bara fått gå i hagen hela dagen och bekanta sig med varandra.

Det kliar i fingrarna efter att få bada och snygga till Lilleman lite, men vi har bestämt att han ska få vänja in sig i sin nya miljö i lugn och ro först.


Dagens Crespo

Idag har jag och Crespo tränat för Ida.
Som vanligt är jag både lyrisk och förbannad efteråt.
Glad för att jag alltid får en kanonkänsla. På något sätt lyckas Ida alltid se exakt vilket arbete vi måste jobba med. Och det blir alltid bra.

Men jag blir så jävla trött på mig själv eftersom Ida får skälla på mig över exakt samma saker som för ett år sedan. Jag är totalt obildbar! Jag skulle behöva en månad i Åsele igen!

Idag var det gymnastik på schemat. En massa förvänd galopp på volt, med inåtställd häst. Mycket svårt för min lilla ärthjärna och bitvis förlamade hjälper.
Men Crespo är en sann stjärna och jobbade superbra!

Jag är så lycklig över denna häst. Han är verkligen en diamant!

Hur gick det här till?

Som vanligt går det snabbt när vi gör hästaffärer.
När vi köpte Crespo fick vi nys om honom på en tisdag, och tre dagar senare var han hemma.
Här tog det fyra dagar.
Men det kunde lika gärna ha tagit två sekunder, för det var ungefär så lång tid det tog för mig att totalt förälska mig i Lilleman.
Jag kan liksom inte förklara; fastän han är det största vidunder jag någonsin har sett, och att hans kraft kan vara skrämmande att ens tänka på, så är han en häst som liksom går rakt in i hjärtat på en.
En blick in i de där ögonen och man är liksom såld på direkten.
 
Nikki gillar´n!
 
 
Vi fick provköra honom idag, och eftersom jag har en del erfarenhet av tremomentskörning och inkörning från tiden i Lycksele, så har jag ju ändå hunnit köra rätt många hästar ändå. Men jag har aldrig stött på en så välkörd häst som Lilleman. Han lydde minsta kommando och skötte sig verkligen helt fantastiskt, även om ägaren varnade för att han kunde vara lite pigg pågrundav vila och vårkänslor.
 
 
 
Men som alltid har jag såklart stora våndor:
 
1. Jag är rädd att vi inte kommer att kunna förvalta denna fantastiska häst.
Man ser hur otroligt mycket arbete och konsekvens som ligger till grund för hans sätt att vara, och jag är rädd att vi kommer att förstöra honom. Men trots vad vissa stora hästbloggare skriver, så kommer jag inte tveka en sekund på att tillkalla ett "expertteam" för att få den bästa hjälpen, fastän det "bara är ett kallblod från Norrland".
 
2. Jag är rädd att Lilleman ska längta hem.
Även om jag var jätteglad när vi var på väg hem med hästfinkan proppfull med jättehäst, så hade jag ändå en klump i magen. Det är sällan jag sett ett sådant samspel och en sådan ömsesidig kärlek och respekt som mellan Lilleman och hans husse. Det kändes litegrann som om jag tagit ett barn från sin förälder.
Jag är ju i vanliga fall en sån stöddig typ som tycker att ingen kan ta hand om en häst så bra som jag, men i detta fall är jag tveksam.
 
3. Jag är rädd att bli skadeståndsskyldig.
Lilleman verkar, precis som Crespo, vara en rätt vänskaplig typ. Hej hej alla kompisar, jag älskar er! Typ. Dock är jag inte säker på att boxväggar (eller några andra väggar heller för den delen) kommer att palla trycket ifall Lilleman bestämmer sig för att han skulle vilja komma lite närmare en kompis.
Vad ska man säga till sina boxgrannar när deras hästar är lite plattare än vanligt en morgon?
Shit happens? Reklamera skitvirket?
 
Det är väl typ det. Annars känns det jättebra!
Den som säger att man inte kan köpa lycka för pengar har då fan i mig aldrig köpt en häst!
 

Lilleman

Just nu befinner jag mig i ett lyckorus!
Jag och Robert har välsignats med ännu en välskapt son!

Lilleman, 9 år.

On the road

Kom till stallet vid 6.50 imorse. Robert och Nikki hjälpte till att släppa ut, så redan 7.25 var alla 14 hästarna ute.

Nikki var tröttmössa och Robert var otålig och själv kände jag mig lätt stressad. Därför beslutade jag mig för att longera Crespo istället för att rida. Ville inte riskera att bli osams med honom bara för att jag själv var stressad. Han jobbade jättebra, och Robert mockade och ställde iordning släpet medan jag var i ridhuset.

Sen följde lite meck med släpet då jag ville att vi skulle vända bommarna för att få en decimeter extra lastutrymme, och så tog vi ut mellanväggen. Jag trodde att efter att vi köpt Crespo skulle jag aldrig behöva oroa mig för om en häst skulle rymmas i släpet eller inte. Jag menar, om Crespo ryms så borde vad som helst göra det. Men nu är jag ändå supernojig över att det eventuella nytillskottet ska vara för stor! Vad är det med mig och gigantiska hästar?

Nu är vi iallafall på väg. Vi får se vad som händer...

Jogg

Det blev ett lätt joggpass för Crespo idag. Han kändes bra i kroppen fast han vilat en dag, däremot var han inte riktigt med i huvudet i början, så jag fick klura lite med många tempoväxlingar och övergångar tills han började lyssna på mig.

Imorgon måste jag sitta i sadeln senast 8.30 om tidsplanen ska hålla. Klockan 10 ska vi rulla mot Skellefteå och förhoppningsvis vår nya häst!


Kliar i fingrarna

Det tar verkligen emot att ge Crespo en vilodag idag. Han var så sjukt fin att rida igår, så helst hade jag velat fortsätta i flera dygn.
Men eftersom han gått i ridhuset tre dagar i rad så är det dags för en vilodag och då vi ska träna på söndag så måste vilodagen bli idag för att schemat ska hålla.

Igår jobbade vi mest med galoppen. Öka-minska-öka-minska och så massor av olika övningar i förvänd galopp.

Nu ligger jag bara på soffan och slöar lite. Fick sådan huvudvärk efter jag varit i stallet och gjort massa ärenden, så jag tänker att jag ska unna mig en liten gubbavila såhär på eftermiddagen så jag är pigg tills kvällens lektioner. Ikväll är det hoppning på schemat och jag hoppas på snälla hästar och duktiga elever. Men det är de ju i och för sig alltid, så det borde inte vara några problem ikväll heller.

Dagens shopping till Crespo blev 4 kg morötter och en hink multivitamin. Unnade mig själv ett par nya handskar från BR också då mina gamla börjar vara rätt slitna.
Var lite lur på att köpa ett nytt Amigo vintertäcke då det var 50% rea, men beslutade mig för att vänta. Vill ju helst ha ett Rambo, så jag tror jag snålar ett tag till.


Jogg

Imorse joggade jag Crespo i ridhuset.
Han kändes bra, och jag tror att tempot jag satte upp i galoppen på långsidorna skulle godkännas av självaste Ida. Jag fick honom nämligen att ta i såpass att det tårades i ögonen på mig, haha!
 
Efter att ha värmt upp i alla gångarter och checkat av att han var framme, så jobbade vi lite trav. Kollade på lite skolor läng långsidan som de ligger i MSVC och sen gjorde vi lite skänkelvikningar över diagonalen innan jag avslutade med stora runda volter och stora serpentinbågar under lättridning.
Crespo kändes hyfsat bra även om bjudningen blir lite av och på i travarbetet. Jag antar att det är styrkan som fortfarande saknas, och det gäller för mig att förbereda honom noga på allt vi ska göra för att han inte ska falla isär eller bli stark.
Har också börjat variera nedsittning med lite "högre" form med att rida lätt och länga ut formen. Crespo blir lätt lite spänd när vi jobbar i traven, så därför försöker jag lägga in lite "lättare" arbete mellan varven så han kan slappna av och inse att det inte ska hända så mycket mer än så.
 
Nu säger Robert att han också tänker slå sig in i hästeliten, haha,  så kvällen har förutom att vi var alldeles för sent i stallet, spenderats framför blocket och hästnet.
Ringde på en häst, och eventuellt åker vi och kollar på den i helgen. Fortsättning följer...
 
 

Lugn start

Det blev en lugn start på veckan, med utantag för morgonen som blev lite stressig då vi försov oss eftersom min mobil dött under natten.
 
Crespo fick gå på lina över cavaletti och som alltid när han longeras så blir det väldigt korta pass. Han jobbar bättre och bättre över bommarna för varje gång, och det är ett nyttigt arbete för honom som inte gärna lyfter på benen i onödan.
 
Efter att stallet var klart gjorde jag lite ärenden, hämtade Nikki och så åkte vi ner till garaget och bjöd på semmelwraps.
Efter middagen åkte vi till stallet där jag duschade Crespo. Såklart firade han med att rulla sig i spånet 17 gånger efteråt. Tacksamt!
 
Imorgon står ett joggpass på schemat, jag är peppad!
 
 

Ingen rast, ingen ro

Vet inte var veckorna tar vägen? Tycker mest det är söndagar och måndagar hela tiden.

Crespo har fått vila i två dagar. Tyckte han förtjänade det, och det passar bra då det förhoppningsvis blir träning två helger i rad. Om vi får ihop folk det vill säga.
Förmodligen är det väl likadant för alla, det är så mycket inplanerat varje helg.
Jag kommer tillexempel inte att kunna åka på KG-träningen i mars eftersom Nikki fyller år då och jag har lovat henne ett stort barnkalas nere på ridskolan.
Känns trist när såna saker ska krocka, men det går inte att göra något åt och så ser det ut här framöver; det är alltid något varje helg!

Den här helgen har jag hunnit med att fira mamma, varit iväg till Strömsund, hållit lite ridlektioner, haft insläpp av ridskolans hästar, hälsat på en faster samt allt det där andra i stallet som ska göras varje dag.

Nästa helg blir det snabba ryck mellan medlemsmiddag, årsmöte och dressyrträning och helgen därefter ska det också hållas träningar på klubben och eventuellt kanske jag måste åka till Umeå också?

Tackochlov är det måndag imorgon och jag har inget inplanerat utom det vardagliga; lämna/hämta på föris, ta hand om och motionera Crespo samt städa lite och handla osv. Kanske ska Crespo duschas också.


DagensJag och en slemmig groda. På en toa. På ett hamburgerhak. I Strömsund. How random?Säfsten hjälpte Crespo att skicka en godnatthälsning.

Nikki delade ut presenter.Miljonhäst

Jag vet inte om jag kommer att kunna beskriva hur bra det gick att rida idag, men jag gör ett försök.
Redan från start kände jag att gårdagens jobb med framåtbjudningen hade givit resultat. Crespo kändes framme för skänkeln på en gång och jag hade en riktigt bra känsla redan då jag joggade fram i trav och bara gjorde stora volter och lite sidvärtsförflyttningar på diagonalen.
Rätt snabbt gick vi över till galopp och där red jag på ordentligt framåt på långsidorna, för att sedan lägga en stor volt på varje kortsida, där han själv fick lägga över vikten på bakdelen och bromsa upp sig. Själv styrde jag bara med hjälp att ytterskänkeln med jämnt stöd i båda tyglarna.
 
Liten skrittpaus, och sedan arbetade vi med förvänd galopp. Det är det absolut bästa för oss tycker jag, då jag kan påverka Crespo så mycket bättre. Det är lättare att få koll på honom, och det går ju att variera övningarna i all oändlighet. Idag red jag serpentinbågar, både tre och fyra stycken över medellinjen, och sedan red jag vägarna ur MSVC:2an (tror jag att det är).
Det är lite svårare i vänstergaloppen just nu, men innan slutet så hade jag honom fint i ramen även där.
 
I högergaloppen låg han så fint i den förvända på en långsida att jag provade att göra ett byte, och han gjorde det på hjälpen och som det kändes iallafall så var det rent. Jag gjorde inget till höger då jag tyckte att han i vänstergaloppen kändes alldeles för på. Han väntade liksom på att jag skulle ge byteshjälp, och då vill jag inte ge honom den. Då fick jag istället fokusera på att göra tempoväxlingar i den förvända galoppen och få honom att fokusera på det vi gjorde, och inte på det som han förväntade sig skulle hända.
 
Avslutade lite kort med öppnor på långsidorna och lite skänkelvikningar på diagonalen, men det kändes så bra att jag rätt så snart skrittade av honom.
 
Jag var så sprudlande glad efteråt, och Crespo verkade också nöjd även om han blev lite trött.
 
Får bjuda på lite gamla bilder tillsvidare då min dator fortfarande är kaputt.
 

Torsdag

Ja, ungefär så underhållande känner jag mig ikväll, som döper inlägget till Torsdag, men jag känner mig helt slut i huvudet alltså.
Idag har jag som vanligt varit i stallet och spenderat tid med min bästa vän. Han kändes riktigt fin att rida idag och jag fokuserade bara på att han skulle vara framme för skänkeln och rund i formen.
Basicarbete helt enkelt.
Under kvällen har jag haft mina ridlektioner som vanligt, och Nikki har varit med i stallet hela tiden. Hon är så duktig som roar sig själv medan jag står i ridhuset och instruerar.
 
Nu ligger jag och Pixi här i soffan och väntar på att Robert ska komma hem. Sen blir det nog tidig kväll för min del för att bli av med huvudvärken, för imorgon måste jag vara pigg och rask då det såklart ska ridas, och sedan ska vi fira min fina mamma på födelsedagen.
 
Huj!

Bilder från senaste dagarna


Nikki och morfar hade rittävling häromdagen. Det syns ju vem av dem som har tränat på att rita prinsessor, och vem som tränat på att rita fiskar.


Nikki tackar Stjerna efter tisdagens ridlektion.

Jag harvade ridhuset.

Pixi efterlyser någon som kan skjutsa runt henne i barnvagnen.

Dagens Crespo

Idag kände jag mig faktiskt mycket piggare, även om kroppen fortfarande känns svag.
Åkte iallafall ner till stallet och mockade och fixade. 
Det blåste rejäl storm, men tackochlov så verkade Crespo ta det med ro. Han hatar inte blåsväder lika mycket som regn som tur är.

Jag linade honom lite lätt idag eftersom vi båda vilat ett par dagar. Hade lagt ut sju cavalettibommar som han fick trava över ett par gånger i varje varv.
Han skötte sig jättefint! Inget bus trots vilan och han brydde sig inte heller om att vinden slog i ventilationstrummorna i taket så det brakade.

Efteråt stretchade jag och masserade och han kändes jättefin. Den spända muskeln på bakdelen var idag alldeles mjuk och slät. Min massage gör nog lite nytta ändå.


Working girl

Imorse var Nikki och Pixi tidigt igång på kontoret.Ljuset i tunneln

Som sagt, i fredags red Lovisa Crespo en stund, men resten av helgen fanns det inga reservpiloter att tillgå tyvärr. Då jag fortfarande var så dålig så fick Crespo motionera sig själv på lördagen. 
Han fick vara lös i ridhuset, och jag vet seriöst inte om min häst är supersmart eller jättekorkad. Jag väljer att tro att vår relation är baserad på tillit och respekt, och att det är därför han snällt springer på en volt runt mig och lyder minsta kommando.
Men det kan också vara så att han inte fattar att han är lös.
Kan vara så.

Igår och idag blev det dock helvila för gossen. Jag gav mig själv en chans att tillfriskna, och peppar peppar, jag tror jag börjar återvända till livet. Jag hoppas vara såpass kry imorgon att jag kan lina honom över cavaletti imorgon, och förhoppningsvis är jag frisk nog att kravla mig upp i sadeln på onsdag.
Så ser planen ut.


Crespo hälsar på hos boxgrannen. Är det min häst som är stor eller stallet som är litet?

Livet på räkmackan

Det glamourösa livet fortsätter.
Förutom att en dödsinfluensa försöker ta livet av mig så har nu också min bil vänt sig emot mig.
När jag startade den imorse meddelade den följande:
PLEASE REFUEL!
TOP UP WASH FLUID!
SERVICE NOW!
LIGHTS FAILURE!

Fuck you, tänkte jag och så la jag en mössa över displayen. Problem löst!

Istället för att toppa upp washfluiden och refuela så köpte jag ett fleecetäcke till Crespo som tröst, och nu känns allt lite bättre.

Kärlek

Robert åkte iväg för att göra några ärenden för ett tag sen, och nyss ringde han och sa att jag inte behövde oroa mig, för han hade mockat åt Crespo.
Åh, vad skönt det kändes.
Jag fungerar ju så att jag alltid vill göra bort mockningen direkt på morgonen och jag blir superstressad om det inte blir så.

Känns skönt att Crespo kan komma in i en ren box även om han kommer in tidigt. Och det lutar åt det idag då det är fullkomlig snöstorm ute.

Bästa, bästa killarna 💟

Så less!

Nu är jag så trött på att vara sjuk.
I torsdags var det verkligen illa, och när jag skulle ha teorilektioner med mina grupper satt jag och skakade hela tiden och hade sjukt svårt att fokusera.
På fredagmorgon trodde jag att det var bättre, men efter att ha klivit upp ur sängen och klätt på mig så var jag alldeles skakis och svettig.
Åkte ner och mockade lite snabbt för att sedan återvända hem till soffan.
Det blev bara värre ju längre dagen led.

Som tur var så kunde snälla Lovisa jogga Crespo. Han testade henne lite men överlag skötte han sig fint.

Nu när jag vaknade tänkte jag att det bara måste vara bättre. Jag kan inte acceptera ännu en sjukdag, men icket! Jag är rädd att det är precis lika illa idag.
Vet inte hur jag ska lösa det, då Nikki ska iväg på födelsedagskalas och Crespo ska tas om hand som vanligt. Han behöver verkligen motioneras också, men båda reservpiloterna är borta idag, så jag måste fundera ut en lösning.
Åh, så värdelöst det är!


Lovisa och Crespo igår.

The horror!


Allvarligt?

Ìmorse när jag vaknade kände jag mig verkligen inte okej. Huvudet dunkade, halsen värkte och jag kände mig allmänt som en påse skit.
Äsch, tänkte jag. Det blir nog bättre bara jag drar på lite mascara, åker ner till stallet och börjar mocka. Då brukar jag ju komma igång.
Jag hade verkligen längtat efter att få rida Crespo igen, med gårdagens finfina pass i ryggsäcken och en klar plan över dagens pass så kändes det som att det skulle kunna bli riktigt bra.
 
När jag började mocka kände jag dock hur kallsvetten började rinna, hur jag blev andfådd och hur det bultade i bröstet. Det gick inte att ignorera, jag hade fått feber!
Och är det någonting som jag lärt mig på senare år är det att man inte ska anstränga kroppen när man har feber. (Dessutom blir min mamma vansinnig på mig om hon får veta, och jag måste lyssna till ett långt förmaningstal om tvar och pacemakers och hennes kusin som höll på att dö för att han ansträngde sig vid feber, osv..)
Jaja, Crespo dör väl inte av en vilodag. Passar ju rätt bra ändå såhär mitt i veckan.
 
Gick ut i hagen för att kolla till Crespo, och ser då att höbalen som Robert körde in sent igårkväll var dåligt rakt igenom. Men åh! Där åkte 600 spänn direkt på dynghögen!
Uppbringade all min självbehärskning för att inte lägga mig ner i det dåliga höet och gråta, utan istället ringa till Robert och be honom köra bort den dåliga balen.
 
Beslutar mig för att åka ifrån stallet så fort som möjligt innan fler katastrofer inträffar, och när jag sätter mig i bilen så meddelar min trogna Skoda att en lampa är trasig.
Och på min bil är det nämligen så att på ena sidan är det plättlätt att byta lampan, medan på andra sidan måste man antingen åka in på en verkstad, eller ha långa Mr Burns-fingrar och oändligt med tålamod. Man måste dessutom plocka isär halva bilen för att lyckas. Ni kanske kan gissa på vilken sida den trasiga lampan sitter?
Just det.
 
Åh, i-landsproblemen hopar sig!
 
Scenarion som förmodligen kommer att inträffa senare idag, utan att jag blir ett dugg förvånad:
 
1. Min häst har dragit av sig tre skor när jag ska ta in honom i eftermiddag.
 
2. Robert meddelar att han fått ett nytt jobb i Australien.
 
3. Och att hans nya kollegor är ett par tvillingar som vunnit VM i bikinifitness.
 
4. Nikki värvas av Jehovas Vittnen.
 
5. Stallet brinner ner.
 
6. En gigantisk jättesnöboll rullar ner från berget och landar på min bil.
 
7. Farmen slutar sändas.
 
8. Alla affärer i Vihelmina slutar att sälja Ben&Jerrys.
 
 
 

Superhästen

Precis som jag hade bestämt, så fick jag och Crespo ett kanonpass imorse.
Vi gjorde egentligen inget speciellt, bara ett lätt joggpass där jag kollade av reaktionerna framåt/tillbaka. 
Crespo var mycket rundare i formen och han kändes mycket bättre till vänster idag.
Då han gärna vill smyga baken till vänster, speciellt i övergångar, så tänker jag lite svag vänsteröppna och får då in framdelen på bakdelens spår.

Tycker också att galoppen var mycket bättre idag. Han gick inte isär i fattningarna, och när jag gasade till lite extra på långsidorna så svarade han direkt. Han kändes glad och positiv, och bjöd även på ett litet glädjeskutt på en långsida där han då improviserade och bytte galopp. Men jag kunde utan problem byta tillbaka lugnt och fint. 

Som sagt. Ett kanonpass där vi hittade en mycket bättre kontakt och form än vad den här bilden sedan i fredags visar.


Uppladdning

Nu har jag spenderat en lång stund tillsammans med Crespo. Jag har ryktat honom som vanligt samt masserat bakdelen på höger sida där han har haft en liten muskelskada.
Även bogarna fick sig en liten genomgång.
Han kändes faktiskt riktigt mjuk och fin och tyckte att det var skönt. (Skrattar du nu Emma?)

Jag är ingen expert på massage och kanske gör den inte jättestor skillnad för Crespo, men jag tycker att det är en superbra grej för att lära känna sin häst och dennes kropp. Man märker fort förändringar och skillnader.

Medan jag stod där och pysslade så försökte jag ladda upp mentalt inför morgondagens ridpass. Jag funderade på hur jag skulle lägga upp passet, vad jag skulle fokusera på osv.

Nu längtar jag verkligen till imorgonbitti då jag får sätta mig i sadeln.

Cavaletti

Jag fick planera om lite idag när jag vaknade med huvudvärk och yrsel.
Att rida när man mår dåligt brukar oftast inte bli bra, så istället fick Crespo jobba lite lätt på lina över cavaletti.

Nu försöker jag vila lite och dricka vatten. Ikväll har Nikki ridskola och Crespo ska få in en ny bal ihagen, så jag har inte tid att vara ur form egentligen.


Hunden Wilda håller koll i ridhuset.

Crespo från Frostmofjället

Igår fick Crespo som sagt löshoppa lite. Syftet var att han mest skulle få motionera huvudet lite så det blev inte så många språng, och inga höjder att tala om.

Idag trotsade vi snöstormen och gav oss iväg på en kort promenad. Även fast vi bara gick i 20 minuter så såg vi ut som två snögubbar som korsat fjället när vi kom tillbaka.

Imorgon står ett joggpass i ridhuset på schemat.

Sovmorgon!

Hallelujah, jag sov nästan till 9.30!
Känner mig för en gångs skull ganska utvilad.

Snön yr fortfarande där ute och jag gissar att hästarna inte är så nöjda. Speciellt Åsnan hatar när det blåser.

Jag ska åka ner till stallet nu och mocka och fixa,sen ska jag löshoppa Crespo.
Därefter ska jag hämta Nikki, som sovit hos en kompis inatt, och då ska vi åka till min mamma och äta middag.
Bra dag!

Nikki och hennes favorit Zafir i fredags.

RSS 2.0