Mors Dag

Såklart blev jag uppvaktad i stallet idag. Bästa lilla Nikki och hennes kompisar hade bakat tårta och dukat så fint. Älskade unge!


Sen tog vi en tur i skogen. Nikki på Zafir och Ida på Henning. +23 grader, äntligen är sommaren här! Lappmarksryttarna, dag 2

Min bästa hästskötare Lovisa hade anlänt under lördagskvällen så hon gjorde mig och Crespo sällskap på morgonens jogg.

Klockan var strax efter 6 och solen värmde redan, underbart!


Klockan 11.22 hade vi starttid och jag hade gett mig fasen på att höja procenten idag. Dagen innan hade vi fått sexor på alla fyra koeffecienter, alltså skänkelvikningarna och förvända galoppen. Jag hade bestämt mig att de skulle höjas till idag, så på framridningen satte jag lite mer tryck i Crespo och inne på banan red jag moment för moment med en enda tanke: Ge inte bort en enda poäng!
Det lönade sig. Jag hade 7 och 7,5 på koffecienterna och slutresultatet blev 66,71%
Det räckte till seger!
Jag är så nöjd och glad för min fantastiska häst som skött sig exemplariskt hela helgen.
Nu ska vi jobba vidare och bli ännu bättre!

Lappmarksryttarna, dag 1

Efter att ha anlänt till Lycksele sent på fredagkväll och sovit gott i hästbussen så tog jag och Crespo ett tidigt joggpass.

06.10 satt jag i sadeln. Tur att Crespo är lika morgonpigg som jag!

Jag hade inte starttid förrän 14.20 så under dagen tog vi det lugnt. Promenerade lite med Crespo, kollade på de andra ekipagen och chillade i bussen.

På framridningen var Crespo jätteduktig.  Han skyggade inte för något, och han bjöd inte på någon rodeo. Jag höll honom ändå lite i låg form och satte inget "tryck" i honom eftersom jag inte ville skapa spänning och det fungerade för han kändes avslappnad och fin.


Inne på banan gjorde Crespo det jag bad om, men som vanligt blev jag väldigt passiv i min ridning och jag gav bort flera poäng där vi kunnat nå högre om jag bara ridit bättre. Sen åkte vi på en stor miss då Crespo blev skrämd av en situation utanför banan och det kändes riktigt surt eftersom det kändes som att Crespo på riktigt blev rädd och överraskad, inte busig och full i fan som han varit tidigare.
Men, ibland blir det så, och vårt resultat blev 62%
Jag var supernöjd med Crespo, men missnöjd med min egen insats.

Under kvällen promenerade vi och planerade en ny strategi inför morgondagen. 


Vi hälsade också på hos min kusin Gabbi och hennes hund Ronja.På väg

Crespo står bak i bussen och vi är på väg mot Lycksele för att tävla.
Vi ska rida en LA:3 både imorgon och på söndag. Följ mig på Instagram: emilystighall.
Där blir det tätare uppdateringar under helgen.


Dagens Crespo

Crespo hade "vilodag" idag och fick därför jogga lite på lina utan inspänningar.  Lite latmansmotion även där kan man säga.
Ledig från jobb, men ändå röra på sig. 

Sen hade han sällskap i hagen idag av en duktig liten piga.

Motion för den late

Då det körde ihop sig lite med flera möten, hö som skulle in, och en massa måsten på för få timmar, så fanns det ingen tid att rida Lilleman idag. Istället körde vi en latmansmotion, dvs Lilleman fick springa i paddocken och jag tittade på.


Sen poserade han lite för kameran.


Och så avslutade han med att beta lite av de få grässtrån som kommit upp.

Dagens LillemanHästar, hästar, hästar...

Jag vet inte var dagarna tar vägen. Tycker knappt jag hinner kliva upp förrän jag ska gå och lägga mig igen.

Crespo rids och tränas för fullt. Nästa helg är det dags för årets första tävling.
Lilleman och jag tramsar runt i skogen nu på veckorna när Robert är borta. Häromkvällen galopperade jag honom för första gången. Han är så duktig.

För övrigt så ska alla andra stallsysslorna hinnas med. Mockning av både boxar och hagar, höpåsarna ska fyllas, vattentunnorna i hagen ska fyllas, utrustning ska putsas, det ska tvättas osv osv. 
Och förutom det så jobbar jag, har en del möten både genom jobbet och genom ridklubben. På torsdagar har jag lektioner hela kvällarna, Nikki rider lektion på tisdagar, och så är det ju hemmet som ska städas och det ska handlas och tvättas och lagas mat.  Inte konstigt dagarna går fort.
Men det är skönt, att tiden går fort.Smälld

Imorse släppte vi återigen ut hästarna ackompanjerade av fågelsång. Solen värmde bra redan före sju, och hästarna tuggade förnöjt på sina hötappar. 

Senare på dagen joggade jag Crespo i ridhuset. Han kändes riktigt, riktigt fin, men jag fick lov att avsluta rätt snabbt då jag fick sådan fruktansvärd huvudvärk, som kom från ingenstans. 
Jag har ju en del krämpor dagligen, såsom ryggont, värk i knän och fingrar osv, men det brukar jag kunna tänka bort när jag rider. Men huvudvärken idag var verkligen oresonlig. Jag skrittade av en stund ute på ridbanan medan Robert fick springa och fixa en treo.

Imorgon är det en ny vecka och den startar på bästa sätt med träning för Ida. Med bara tre veckor tills säsongsdebut är det dags att lägga i en högre växel.


Pixi kör på lågväxel. Alla dagar.

Valborg

Valborgsmässoafton bjöd på strålande sol och värme. Vi var i stallet just före sju och det är så underbart att släppa ut hästarna när solen lyser, fåglarna kvittrar och flera av hästarna kan gå ut utan täcke.

Crespo bjöd på ett kanonpass i ridhuset, och efteråt tog vi en promenad i solskenet.

Kvällen spenderade vi i Golisen, med korv och majbrasa. Så som det ska vara.

Nikki och Marcus. 

Nikki, Robert och majbrasan. 

Morsan med skägglavsmustasch.


Det blev en sen, men väldigt trevlig kväll.


RSS 2.0