Underbart

Igår efter jobbet åkte jag till stallet. Det var ungefär tre minusgrader och solen sken. Bättre väder kan man inte få. Det var som att jag skulle kompenseras för all skit på senare tid för det var ju dessutom fredag, och sen hade paddocken blivit skottad. Kan man önska mer?
 
 
 
 

Big no-no!

Läste någon lista igår på saker som man stör sig på. När det gäller "verkliga livet" så är jag inte så noga, men när det kommer till hästarna och stallet så finns det vissa saker som får mig att vilja sätta eld på mig själv.
 
1. Spån i svansen!
Det spelar ingen roll hur bråttom man har, eller om man bara ska ut och rida i skogen. Har man inte tid att borsta svansen ska man fan i mig inte rida heller. Jag brukar säga till mina elever att den som har lämnat spån i svansen på sin häst kommer att ramla av!
 
2. Knoppa kvällen innan!
Ofta när jag är på tävling så ser jag hästar som står knoppade under ett helt meeting. Jag kan inte förstå det? För det första så måste det vara grymt obehagligt. Jag flätar i alla fall ganska hårt när jag knoppar och skulle inte vilja gå runt med det i flera dagar. För det andra så blir knopparna rätt fula med tiden och det måste slita oerhört mycket på manen. Nej, har du en tidig starttid får du väl kliva upp en timme tidigare då. Enligt mig knoppar man precis innan man sadlar, och sen plockar man ur dem efter ritten eller eventuell prisutdelning.
 
 
 
3. Remmar som hänger och slänger!
På tränsen finns det hällor som är till för att man ska trä remmarna igenom dem. Att sidostycken och käkremmar har fladdrande remmar som inte är trädda genom hällorna ger mig eksem i ögonen.
4. Felknäppta grimmor!
Grimmor med pistolhake ska knäppas så att "plutten" hamnar på utsidan, inte emot hästen! Kan inte förstå hur en del människor som hållit på med hästar i 20 år har kunnat missa denna lilla detalj?
 
5. Utsläppt hår.
Långt hår är väldigt snyggt tycker jag. Men inte när man rider! Jag skulle aldrig kunna ha mitt hår utsläppt när jag rider. För det första gissar jag att det är irriterande och i vägen. För det andra riskerar man att fastna i saker och för det tredje så ser det jäkligt slarvigt ut. Sätt upp håret!
 
Okej, nu ska jag ge mig innan blodtrycket stiger. Ha en bra dag. Och sätt upp håret.
 
 

RSS 2.0