Horselife

Ja, det är ju ingen nyhet att mitt liv kretsar kring hästarna. Nu stundar en helrenovering av Crespo.
 
I helgen har jag och Robert stigit upp kl 6 för att släppa ut hästarna och mocka. Jag älskar att vara i stallet på morgonen. Och på kvällen. Och alltid. 
Men ja, mest på morgonen faktiskt.
 
Idag har jag longerat Crespo över bommar, och fram -och avskrittning skedde ute. 
 
 
Robert och Lilleman  spenderade ett par timmar i skogen och drog fram timmer, och Nikki fick rida ut på Atom, ett russ i stallet som ägs av en tjej som heter Malin.
Det är en sak jag älskar med ridsporten; Malin, snart 15, år tar gladeligen med sig Nikki, 8 år, ut i skogen med sin häst.  Hon visar, förklarar, hjälper. Och roligt har de. I ridsporten existerar inte ålder på samma sätt som i övriga världen.
 
På tisdag ska Crespo åka till tandläkaren.  Nästa vecka kommer både sadelmakaren och equiterapeuten. Banne mig om vi inte ska vara redo för tävlingssäsongen efter det. 

Hjärnskakning

Jag har lovat att jag ska börja hoppa i år.
Under de här tre åren med Crespo har jag kanske skuttat över något litet 50 cm kryss ett par gånger.
 
Så i söndags byggde vi upp en liten bana och skuttade runt och hade kul. Crespo blev riktigt ivrig och flera gånger hade jag svårt att hålla honom. Han gav sig bara iväg och hoppade högt över de små hindren som låg på 50-60 cm.
Jag har ju bara min dressyrsadel så jag har lite svårt att hänga med ibland eftersom Crespo hoppar fint med mycket rygg.
Men tillsist hoppade vi faktiskt 80 cm och jag var riktigt nöjd. Skulle bara rida banan en sista gång, och det var såklart då det hände. 
Jag höll in Crespo lite för mycket in mot en oxer, och språnget blev mer högt än långt och jag tappade stigbygeln. När jag väl landade i sadeln hamnade jag på sniskan och Crespo blev rädd och drog iväg, medan jag själv dråsade i backen och slog huvudet.
 
Skyndade mig upp i sadeln och hoppade två språng innan jag satt av. Sen kom yrseln och illamåendet.
På måndagen fick jag spendera dagen först på sjukstugan i Vilhelmina och sedan på lasarettet i Lycksele. Man ville göra en skiktröntgen för att se om jag fått en blödning i huvudet och kanske en fraktur i ansiktet,  men så var inte fallet tack och lov. Jag klarade mig undan med en hjärnskakning.
 
I två dagar har jag nu legat på soffan och mestadels blundat för att inte anstränga hjärnan och jag är så sjukt uttråkad. Och jag längtar efter mina hästar så det känns som att jag ska dö!
 
 
Jag ska försöka ligga här i soffan idag också så kanske jag är redo att åka till stallet imorgon.

2017

Jag har som inte riktigt hunnit med det här med årsresuméer och nyårslöften och liknande. Dagarna fullkomligt skenar förbi.
 
Nyårsafton spenderades mestadels i stallet.  Jag joggade Crespo och red lite bomarbete med Zenit. Kvällen spenderades liksom förra året i Solliden hos Emma med familj. Mysigt och avslappnat med god mat och spel. Såklart tillsammans med barnen och utan alkohol. (Bortsett från Henrik och Robert som var rebelliska och drack folköl till maten då)
 
 
Dagen efter kickade vi igång klockan 6 för att släppa ut hästarna, mocka med mera. Sedan  sladdade Robert och Lilleman ridvägen och jag hängde med på Zenit. Hon tyckte det var roligt att komma ut och var pigg och glad.
 
Starten på den här veckan blev dock inte så munter. Nikki åkte på rejäl feber så måndag och tisdag var jag hemma och VABade.  Som tur är så har jag ju min familj nära så farsan och syrran avlöste mig när jag behövde åka ner och mocka och fixa till hästarna. Dock blev det ingen ridning så en liten vila fick inleda året.
 
Ingen vila för mig idag dock. Åkte ner till stallet vid 7 imorse, snabbade mig att mocka och fixa vatten och hö. Sen iväg till jobbet. Jobbade bort lite på kontoret och sen skjutsade jag ner Ida och Nikki till stallet. Tillbaka till jobbet och sen vid 14-tiden åkte jag till stallet igen för att köra in en höbal och ta in hästarna samt lite annat småfix. 
Stekte pannkakor, kokade sylt och kom på att jag inte ätit på hela dagen.
Sen stallet igen. Tjejerna red Zenit, medan jag red Lilleman . Sen longerade jag en väldigt pigg Crespo. Kvällsfodrade och åkte hem vid 21.
Termometern visar -28 så jag gissar att det blir en hel del inomhusvistelse för hästarna imorgon vilket innebär massor av promenader. Bara att ladda om inför en ny dag.
 

RSS 2.0