Vad är det för fel på folk?

Jag ska egentligen inte läsa hästannonser, för jag blir bara förbannad när jag inser hur många idioter runtom i landet som faktiskt har en stackars häst i sin ägo. Senast idag hittade jag en annons på en häst som var född 2007, alltså tre år. I annonsen stod det att "flera timmar i ridhuset" inte var något problem för hästen, och den hade vunnit alla tävlingar den ställt upp i. Behöver jag ens kommentera? Inte vet jag, men de treåringar jag har varit med och tränat har vi jobbat med i max 20 minuter åt gången, kanske tre-fyra dagar i veckan. Men det är klart, det beror väl på om man vill att hästen ska bli så mycket äldre än just tre år, eller om man hellre vill slita ut den totalt.

Prenumerera!

Följ min blogg med bloglovin

Crack

För tio minuter sedan kom jag in genom dörren, kastade av mig kläderna som var fulla av hö, och utbrast sedan: "Fan, nu kastade jag ju knarket som jag fick av morsan i tvättkorgen!"
Jocke tittade lite konstigt på mig men valde att inte kommentera.

Fem sekunder senare frågar jag Jocke: "Vad händer egentligen om man kombinerar Eeze spray med VoltarenT om det står att man inte ska göra det?"
Jocke börjar svara något men jag avbryter honom genast med ett: "Fan, nu gjorde jag ju det innan jag ens visste vad som skulle hända! Ååååååh!"

Ja, det är väl bara att vänta och se. Jag överlever nog. Jag har ju trots allt blandat värre skit i mina dagar.

Lyxmorsan

Min fina vän Idamari gav mig ett presentkort i födelsedagspresent, så på onsdag ska jag bege mig till Lilla Ängla Spa och avnjuta en 30 minuters ansiktskur. Jag ska bli så fräsch.
Det känns bra nu.
Ansiktskur, som sedan kommer att följas av en tatuering den 21 oktober och sedan är det dags för steg II i min kamp mot mitt hiskeliga hår. Den 1 november ska stackars Linnea på HotStuff nämligen få ta sig an min hårskalle igen.
Jag genomgår verkligen en makeover just nu och det kan liksom bara bli bättre.

Nästa stora OS-hopp.

I somras hade vi tur att få låna ponnyn Ramzes i två veckor då jag hade semester. Nikki var överlycklig. Hon red varje dag och "kammade" tills ponystackaren knappt hade någon päls kvar.
Den 1 oktober ska Ramzes få bli Vilhelminabo igen, nu för en lite längre period.
Detta innebär en hel del jobb för mig imorgon. Jag måste bearbeta den bittre fadern för att få tag på lite billigt (läs: gratis) virke från min forna arbetsplats.
Jag måste prata med Emma på ridklubben och preparera henne med tusen frågor. Det var länge sen jag hade häst nu och bortskämd som jag är på mitt jobb så har jag helt glömt bort hur man beter sig på en kommunal ridanläggning.
Jag måste hämta hö uppe hos mamma.
Jag måste ringa veterinären om vaccination.
Och tillsist så måste jag nog sätta mig på tradera samt alla sidor på hela internet där man kan köpa hästutrustning. Det finns inget som helar själen så mycket som att få shoppa lite hästtäcken.

Jag undrar om inte den hemska ponnymamman i mig håller på att vakna till liv ordentligt nu. Om jag inte passar mig så står jag snart på läktaren och skriker åt Nikki om hur man håller tyglarna på rätt sätt.


Lady in red

Nu tänker jag ge mig in på dethär med bloggning igen. Dock vet jag inte om min sinnesstämning är den rätta, då jag i cirka 30 minuter har slagit på datorn i vredesmod över att min gamla blogg inte går att återaktivera efter sin vila. Fulord till blogger som endast ger mig hjälp på portugisiska.

Hursomhelst så är jag lika insnöad som alla andra på att bara prata politik idag, såhär dagen efter valet.
Jag tänkte att jag skulle förklara varför jag röstade rött.
Det är enkelt.

1. För farfars skull.
Skulle jag rösta på något annat än Socialdemokraterna skulle han börja rotera i sin grav med sådan intensitet att han med lätthet skulle kunna generera ström åt hela Västerbottens inland.

2. Min fåfänga.
Jag klär helt enkelt bättre i rött än i blått.

3. Mitt framtida förfall.
Eftersom min kropp redan är på väg att säga upp sig så kommer jag förmodligen inom ett par år att, liksom min elaka styvmor, sitta hemma på mitt feta arsle och titta på Rachel Ray hela dagarna, och då vill jag få lön för alla års hårt slit istället för att sättas i en pulka och bli störtad utför en fjälltopp.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0