Utökning i familjen.

Hur ska jag börja? Om jag säger såhär, när jag gick och la mig i tisdagskväll så trodde jag inte att jag skulle ha köpt en häst sju timmar senare.
Det var nämligen så att Ida fömodligen kände att hon ville hämnas lite sedan jag lurade henne att köpa ett föl sådär helt oplanerat. Därför nämnde hon lite i förbifarten i tisdags att det fanns en häst till salu som hon tyckte att jag skulle köpa.
"Ja, fast jag har inte råd att köpa någon häst" sa jag och satte punkt.
 
Men på något oförklarligt sätt så fann jag mig morgonen därpå i full färd med att ringa hästens ägare. Och sen ringde jag Robert. Och sen ringde jag Grens Hästtransporter. Och sen hade jag köpt en häst.
Ooops.
 
Igår åkte jag och Robert till Umeå, dit hästen anlänt kvällen innan. Vi lastade den på släpet och körde den till Åsele där den ska bo i en månad innan han får bli Vilhelminabo.
Idag åkte jag dit för att i dagsljus ta en titt på vad jag egentligen hade köpt.
 
Såhär rent spontant måste jag ju säga att det är en riktigt snygg kille.
Han heter Crespo, är 8 år, hans pappa heter Camaro M och han ska tydligen både kunna hoppa över hinder och göra krumelurer med benen.
 
Idag tog jag honom till ridhuset för lite longering och hittills så sköter han sig exemplariskt. Det jag kan konstatera efter dagens pass i ridhuset är att:
Han är treväxlad.
Gas och broms fungerar.
Servostyrningen verkar vara helt intakt.
 
Förutom det gillar han att bli kliad på huvudet, äta morötter och att stå i hagen och titta på allt som försiggår i Åsele.
 
Problemet är dock att jag inte kan kamma manen ens om jag står på tå, så en stege eller en skylift står nu på inköpslistan. Men jag löste det hela idag med att klia honom lite på näsan, och då sänkte han huvudet och lät sig borstas. Fungerade också när jag skulle ta på tränset, vilket annars också kunnat bli ett problem. Såhär i efterhand inser jag att det kanske var lite ogenomtänkt att köpa en häst som är 180 cm i mankhöjd när man själv bara mäter 162 cm över marken.
 
Det gör nog inte så mycket om han inte skulle vilja krumelura med benen, för kolla så fin han är!
 
 
"Hallå, skulle inte du klia mig på huvudet?"
 
För att fira köpet så åkte vi igår också till Tegs Hästsport där jag shoppade lite. Robert blev nog aningens chockad när shopoholicdjävulen intog min kropp och jag fullständigt gick loss där inne. Jag som annars inte är så mycket för att gå i butiker. Men det är liksom mycket roligare att handla hästgrejer än saker till sig själv. Någon som känner igen sig?
 
Ja, så gick det till när Krypet kom till vår familj. Nu hoppas vi att han ska fortsätta trivas med oss. Så här långt verkar han då väldigt nöjd med arrangemanget. Och jag med.

Kommentarer
Postat av: Åse

Men har du köpt Stinas Crespo? Vad kul! Han kan sprattla med benen ganska fint när han visar upp den sidan! Hoppas du köpte en stege också! Och en fallskärm.

Svar: Fallskärm? Varför då? Du tror väl inte jag tänker ramla av när jag väl tagit mig hela vägen upp på ryggen? ;)
Emily

2013-11-23 @ 21:48:58
URL: http://teamtoyra.se/?page_id=64
Postat av: Emma

Men så skoooojj!! Å vad jag blir glad för din skull! Och vilken snygging!!

Svar: Tack, han är underbar. Ja du måste kolla in, det är en helt fantastisk butik.
Emily

2013-11-24 @ 02:34:39
URL: http://beffadusty.wordpress.com
Postat av: Emma

Och alltså, en grej till. Jag bor i Umeå och vet inte ens om att affärn existerar?? Say whaat?? Haha. Måste spana in den även om jag inte har någon häst :P

Svar:
Emily

2013-11-24 @ 02:36:19
URL: http://beffadusty.wordpress.com
Postat av: Frugan

Grattis! Stilig herre, men vad stooooor (är ju bara pygmefullblod för mig nuförtiden)
Och ja, hästgrejer är roligare. Jag köpte ett träns häromdagen för mer pengar än jag lagt på kläder det senaste halvåret....

2013-12-03 @ 16:55:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0